SI   EN   DE

Krmilni sistem
LANDMECO Kick-off 330°


LANDMECO Kick-off 330° krmljenje zagotavlja boljši začetek, saj samodejno preliva vse posode 330°, kar zagotavlja odličen dostop do hrane vsem piščancem.
Kick-off 330° z edinstveno zasnovo ponve zagotavlja krmo v višini piščancev.


Kombinacija naklona prelivnega krmilnika in naravnega obnašanja piščancev bo ustvarila aktivacijski učinek, ki bo spodbujal piščance k pravilnemu krmljenju (jedo iz enega mesta od začetka), s čimer se poveča prirast do 30 g v prvih 7 dneh. Kick-off 330° je edini sistem, ki omogoča avtomatsko hranjenje piščancev z veliko manjšimi obroki. t.i. "stimulacijsko hranjenje".

Z našim krmilnim sistemom AIRDOO zagotavljamo, da je porabljena količina krme ustrezna za vaše živali. Računalnik za krmljenje perutnine izračuna pravilno mešanico, jo stehta in prenese želeno količino na ustrezno linijo. Vsi podatki se shranijo v računalnik AIRDOO, tako da boste vedno obveščeni o trenutni porabi, vaši zalogi in zdravju živali.


Napajalni sistem

LUBING


Zagotavljanje zadostne količine in obenem kakovostne vode je ključno za prirejo perutnine. Sistem napajanja LUBING zadosti vsem higienskim zahtevam sodobne prireje. Voda je tudi najenostavnejši pokazatelj počutja in zdravja vaših živali, zato napajalni sistem AIRDOO spremlja podatke o porabi in jih pošilja računalniku, ki jih obdela. Prav tako pa že vključuje dozirnik zdravil in filter za izboljšanje kvalitete vode.


Sistem razsvetljave AIRDOO


Sistem razsvetljave naj bi igral pomembno vlogo, saj lahko vpliva na zmanjšanje stresa in je močan dejavnik pri rasti perutnine. V vaš hlev bomo vgradili posebne zatemnitvene luči, ki simulirajo sončni vzhod in zahod, tako se zmanjša stres pri živalih. Obenem pa je manjši pritisk na hrano in vodo, saj se ne zbudijo vse živali istočasno.


Sistem ogrevanja AIRDOO


Sistem ogrevanja z grelci na toplo vodo je odlična izbira, saj omogočajo hitro odzivanje na nenadne temperaturne razmere v prostoru, poleg tega pa ne proizvajajo dodatne vlage ali CO2.

Kaloriferje AIRDOO se priklopi na sistem tople vode, ki z visoko zmogljivim izmenjevalcem toplote in aksialnega ventilatorja hitro in učinkovito distribuira toploto. Grelci so nameščeni po sredini objekta in primerno razporejeni po celotnem objektu, tako da ni mrtvih kotov.

Povezovanje ogrevanja in prezračevanja nam omogoča, da z računalnikom AIRDOO lahko vrhunsko nadzorujemo kvaliteto zraka v prostoru in s pametno regulacijo maksimiramo prihranek in povečamo zaslužek.

Sistem hlajenja LUBING z razprševanjem


Hlajenje z razprševanjem je najučinkovitejši sistem, saj znižuje temperaturo v celotnem hlevu. V zelo kratkem času se temperatura zniža za nekaj stopinj. Vodne kapljice so velikosti 40 µm, ki v trenutku izhlapijo in tako znižajo temperaturo, ne da bi močile steljo.


Indirektni grelnik

zraka na plin


Sistem ogrevanja z indirektnimi grelci na plin omogoča hitro odzivanje na nenadne temperaturne razmere v prostoru, poleg tega pa ne proizvaja dodatne vlage ali CO2.

Sistem combiTERM predstavlja novo serijo indirektnih zračnih grelnikov. Zaradi posebne zasnove gorilne komore iz nerjavnega jekla zagotavlja učinkovit prehod toplote.

Zasnova grelnika omogoča več načinov montaže, z velikim naborom dodatkov je mogoče grelnik combiTERM prilagoditi za vsak hlev.

Povezovanje ogrevanja in prezračevanja z računalnikom AIRDOO nam tako nudi, da lahko vrhunsko nadzorujemo kvaliteto zraka v prostoru in s pametno regulacijo maksimiramo prihranek ter povečamo zaslužek.

Prezračevalni sistem PERICOLI


AIRDOO nudi vrsto različnih načinov prezračevanja vašega hleva. Glede na pogoje konstrukcije hleva in okolja je mogoče pripraviti specifični sistem, primeren za vaš hlev. Napredno oblikovane stenske lopute ustvarjajo enakomerne pogoje tako poleti kot pozimi.

Napredni računalniški sistem AIRDOO za nadzor prezračevanja nadzira 5 različnih indikatorjev zraka (temperatura, relativna vlaga, CO2, NH3, tlak) in prezračuje hlev po trenutni potrebi. Računalnik AIRDOO spremlja tudi razmere v okolici hleva in vremensko napoved ter tako še enostavneje zagotavlja optimalne razmere za zdrav in hiter razvoj živali.
Sistem loput TULDERHOF


Pameten sistem loput TULDERHOF X-Stream zagotavlja pravilni dotok zraka v hlev s posebno obliko lopute, ki usmeri zrak glede na potrebe živali. V zimskem času se lopute odpirajo samo zgoraj (klasično), da zmanjšajo porabo energije. Poleti, ko pa so potrebe po svežem zraku večje, se loputa odpre tudi spodaj in zrak kontrolirano preusmeri tik nad živali. Pantentirane lopute so izolirane z 26 mm neoporja, ki je poseben polisteren, razvit posebej za kmetijstvo.

Loputa je opremljena s posebnim spojlerjem, ki usmeri zrak tako, da je koncentriran 2 m od lopute, kar ustvari curek. Svež zrak zaradi izrabe učinka zračnega curka prodre globlje v hlev, s čimer se zagotavlja boljša kvaliteta zraka.

Tehtnice


Nudimo vam tudi hlevske tehtnice, izdelane na podlagi lastnega znanja in izkušenj perutninarjev. Lahko se uporablja za tehtanje vseh vrst perutnine, od enodnevnih piščancev do težkih puranov. Pametno zasnovana tehtnica vam omogoča vpogled v povprečno težo, minimalno in maksimalno dnevno težo, število tehtanj, dnevni prirast in statistični odklon. Tako bo vaše delo enostavno, udobno in hitro.