SI   EN   DE

Roman Šinkec:

»Z uporabo rekuperatorja je stelja bolj suha, ker je prezračevana, pa tudi v zraku je manj vlage. Vlažna stelja je problematična zlasti jeseni in pozimi. S steljo v 40-dnevnem rejskem turnusu v modernem hlevu nimam dela, v starem hlevu pa jo moram dodajati. V hlevu s pametnim rekuperatorjem imam tudi nižje stroške za energijo. Prihranek pri ogrevanju je najbolj opazen pozimi, saj rekuperator dovaja v hlev že ogret zrak, ne pa mrzlega od zunaj. Poleg tega piščanci dosegajo enakomernejšo težo, s tem se zviša teža celotne jate, to pa mi prinese boljše plačilo.«


Janez Hanžel:

Z rekuperatorjem Airdoo smo dosegli, da je v okolici manj smradu, zrak v hlevu je dosti boljši, prav tako je višji prirast piščancev. Obenem veliko prihranimo pri ogrevanju. Priporočam ga vsem, sploh v strnjenih naseljih.


Borut Pučko:

Sem zadovoljen z rekuperatorjem Airdoo, kvaliteta zraka v hlevu je veliko boljša, manj je vlage, nastelja je bolj suha, manj je CO2, tudi manj smradu. Bolj je mrzlo, boljši učinek doseže rekuperator, sploh pri prihranku energije.